Wat is Brussel Helpt?

'Brussel Helpt' is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners. Dit jaar steunt Brussel Helpt de jongerenorganisatie Nakama.

vzw Nakama is een enthousiast en ambitieus jongerencollectief dat zich inzet voor kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel. 

Nakama organiseert kampen, uitstappen, huiswerkbegeleiding en verschillende soorten activiteiten voor kinderen en jongeren. Nakama geeft hen een veilige plek en een luisterend oor.

Het is een positief ingestelde organisatie, die het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de Brusselse jongeren daadwerkelijk versterkt. Nakama is Japans voor ‘vriend, kameraad, compagnon’. Dat is de betekenis die de organisatie wil hebben voor de volgende generaties.

Nakama draait voor honderd percent op vrijwilligers. Met de steun van Brussel Helpt wil Nakama professionaliseren, de werking verder diversifiëren en nog meer jongeren bereiken.

Meer weten over Nakama? Neem dan een kijkje op hun website.  

De Grote Brussel Helpt Spaghettislag

Op zaterdag 27 november organiseert BRUZZ voor de derde keer ‘de Grote Brussel Helpt Spaghettislag’. Deelnemen kan door spaghetti te gaan eten op een van de vele locaties. Of door zélf spaghetti te maken en Brusselaars te laten meegenieten van jouw kookkunsten.

  • VIDEO | "We willen meer jongeren bereiken en helpen"

Bekijk hieronder het studiogesprek met Imane en Yousra van Nakama. In het ochtendprogramma van Robbe vertellen ze over de activiteiten en werking van het Brusselse jongerencollectief Nakama.