Veelgestelde vragen over Brussel Helpt

Maak jij spaghetti of ga je ergens spaghetti eten en zit je met een vraag? Bekijk dan zeker even deze veelgestelde vragen voor spaghettimakers en spaghetti-eters. 

  • Veelgestelde vragen over spaghetti maken

Dat mag je helemaal zelf kiezen: 2 porties, 5 porties, 20 porties, 100 porties... Je kan samen met vrienden of collega’s spaghetti serveren in een grotere ruimte, maar je kan evengoed gewoon bij je thuis een paar mensen ontvangen. 

Je zorgt als partner zelf voor de ingrediënten van je spaghetti. Je kan bijvoorbeeld wel drank of dessert verkopen de avond zelf en de inkomsten hiervan gebruiken om je kosten een stukje te compenseren. 

OPGELET: Informeer je gasten over het al dan niet betalend zijn van de drank, en over het eventuele aanbieden van een (betalend) dessert. Als spaghettimaker kan je te allen tijde de lijst van je gasten consulteren en hen contacteren per mail.

Er zijn 3 mogelijkheden voor de drank:

1. Je biedt drank (bijvoorbeeld water en wijn) aan aan je gasten, zonder dat zij daarvoor moeten betalen. Dit kan in het geval je niet al te veel gasten hebt.

2. Je biedt drank aan tegen betaling (met deze inkomsten kan je eventueel de kosten van de spaghetti-ingrediënten deels dekken).

3. Je vraagt je gasten om drank mee te brengen. OPGELET: in de drie gevallen is het belangrijk dat je je gasten informeert, zodat ze weten of ze al dan niet drank of cash geld moeten voorzien. Als spaghettimaker kan je te allen tijde de lijst van je gasten consulteren en hen contacteren via mail.

De Grootste Spaghettislag gaat door op zaterdag 25 november, 's middags en 's avonds. Je kan zelf kiezen of je mensen 's middags en/of 's avonds wil ontvangen, en je kan bij inschrijving ook een of meerdere tijdslots aangeven. Als je meerdere shiften wil organiseren, zorg dan wel dat je voldoende tijd voorziet per shift! (minimum anderhalf uur per shift) Vraag je gasten om het begin- en einduur van de shift te respecteren. Als spaghettimaker kan je te allen tijde de lijst van inschrijvingen consulteren en je gasten contacteren per mail.

In principe kan iedereen zich inschrijven voor jouw spaghetti-diner via de site. Brussel Helpt wil mensen samen brengen voor het goede doel en voor gezellig eten! Als je liever geen onbekenden ontvangt, kan je meteen na registratie je vrienden of familie uitnodigen om jouw spaghetti's te kopen. Je kan op de site volgen hoeveel spaghetti’s jouw event verkoopt. BRUZZ bezorgt je ook daags voor het event een lijstje met het finale aantal, de namen en de contactgegevens.

Maak reclame bij buren, familie, vrienden en collega's: vertel hen over Brussel Helpt en overtuig hen om bij jou spaghetti te kopen. Stuur hen de link van jouw spaghetti-event door via mail of via Whatsapp.

Via mail. Als spaghettimaker kan je te allen tijde de lijst van je gasten consulteren en hen contacteren via mail. De e-mailadressen van je gasten mogen enkel gebuikt worden voor communicatie in verband met jouw spaghetti-diner, én moeten na 25 november verwijderd worden. 

Ja, het is zeker een goed idee om reclame te maken bij al je contacten, vrienden, familie en buren. BRUZZ bezorgt je digitale banners die je kan gebruiken in mailings of op social media.

BRUZZ zorgt voor placemats, servetten, affiches en een leuke Brussel Helpt gadget. Dit pakket wordt uiterlijk één week voor de spaghettislag bij jou geleverd.

De spaghetti’s worden tegen 10 euro verkocht op de site. Kopers betalen online. Het geld gaat rechtstreeks naar Brussel Helpt. Kopers krijgen een bevestiging van hun aankoop in hun mailbox. Opgelet: wanneer je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, kijk dan zeker ook eens in de SPAM!

Dat kan, maar de verkoop van jouw spaghetti's verloopt dan niet via de website van Brussel Helpt. Stuur een mailtje naar marketing@bruzz.be om de mogelijkheden te overleggen.

Je kan je event aanpassen op de site om meer plaatsen open te zetten. Communiceer wel goed met je vrienden dat zij dan op tijd bestellen!

Zorg dat je foto het juiste formaat heeft, knip hem desnoods een beetje bij. Lukt het nog niet, stuur ons een mailtje.

Schrijf een kort leuk tekstje over je evenement. Stel jezelf eventueel kort voor. Wat is er speciaal aan jouw locatie? Waarom moeten mensen bij jou komen eten?

De locatie is waar je het evenement organiseert: het adres. De naam van je evenement kan je zelf kiezen: een woordspeling bijvoorbeeld of een creatief zinnetje. Ook met een klassieker zoals 'Spaghetti bij ...' kan je niets mis doen.

Je zorgt zelf voor de bediening en tafelopstelling. Aarzel niet om hulp te vragen aan vrienden of kennissen om het werk te verlichten, of om bijvoorbeeld extra borden te lenen. Placemats en servetten krijg je van BRUZZ: deze worden uiterlijk één week voor het event bij jou geleverd.

Het evenement hoeft zeker niet in Brussel zijn! Als je het buiten Brussel organiseert, houdt er dan wel rekening mee dat het voor Brusselaars moeilijker is om er te geraken. Maak daarom zelf veel reclame voor je spaghetti-event bij vrienden, buren en familie!

BRUZZ zorgt voor de coördinatie en communicatie rond het evenement, én voor placemats en servetten om je tafel aan te kleden. Ook kan je bij BRUZZ terecht voor al je vragen! Stuur een mailtje naar marketing@bruzz.be.

Ja hoor! Als je echt geen mensen bij jou thuis kunt uitnodigen, maar toch je kookkunsten wilt tonen en een steentje wil bijdragen, is dat zeker een optie. Vermeld wel in de titel én in de omschrijving van je event dat het om TAKE AWAY gaat.

Als je extra centen hebt voor Brussel Helpt (bijvoorbeeld inkomsten uit drank- of dessertverkoop) kan je deze achteraf aan Brussel Helpt geven via een donatie. Ga daarvoor naar de donatie-pagina op deze website.

  • Veelgestelde vragen voor wie spaghetti gaat eten

Neen, we bieden geen kinderporties aan. Je kan natuurlijk wel aan de maker vragen om een kleinere portie, maar elke portie spaghetti's kost €10. Deze centen gaan rechtstreeks naar het goede doel.

Dit jaar zullen een heel aantal gemeenschapscentra ook tickets aan de balie verkopen. Dit kan op volgende locaties: Muntpunt, GC De Kroon, GC De Linde, GC De Markten, GC De Rinck, GC De Zeyp, GC Den Dam, GC Essegem, GC Het Huys, GC Kontakt, GC De Kriekelaar, GC Nekkersdal, GGC Op-Weule, GC Ten Noey, GC Ten Weyngaert en GC WaBo.

Je kan spaghetti's kopen tot donderdag 23 november, 12u 's middags. Op dat moment sluiten we de inschrijvingen af en krijgen de makers een definitieve lijst van wie er bij hen komt eten.

Dat wordt rechtstreeks gestort naar vzw Straatverplegers. Zij zullen het geld onder andere gebruiken voor de installatie van duurzame woonmodules. 

Neen, je moet gereserveerd hebben om ergens spaghetti te gaan eten. Kijk zeker op de kaart waar er nog porties beschikbaar zijn!

Neen, bestellingen kunnen niet gewijzigd of terugbetaald worden. 

Dat hangt af van de spaghettimaker. Op een glaasje water zal je alleszins wel kunnen rekenen. Op sommige locaties wordt drank aangeboden tegen betaling, of in sommige gevallen vraagt de gastheer of gastvrouw om drank mee te brengen. Lees daarom goed de beschrijving van je gekozen spaghetti-event, en hou je mailbox in het oog. De gastvrouw of gastheer kan via mail bijkomende informatie verschaffen.