Wat is Brussel Helpt?

'Brussel Helpt' is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners. Dit jaar steunt Brussel Helpt de organisatie Babytheek Brussel.

De Babytheek is een bibliotheek voor babyspullen: een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen… de Babytheek is het antwoord voor jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

De allereerste Babytheek opende in april 2018 de deuren in GC Elzenhof, ondertussen gingen ook in andere steden Babytheken open.

Met de steun van Brussel Helpt wil Babytheek Brussel verder uitbreiden naar andere locaties in Brussel. Benieuwd hoe een Babytheek werkt? Neem dan een kijkje op hun website.  

  • De Grootste Spaghettislag ter Wereld, take away-editie >> AFGELAST

In deze fase van de coronacrisis is het voor BRUZZ niet mogelijk garant te staan voor een veilige organisatie van onze Grootste Spaghettislag ter Wereld. BRUZZ wil op geen enkel moment mensen in Brussel een risico doen nemen, of doen afwijken van de veiligheidsmaatregels. 

De Grootste Spaghettislag ter Wereld werd daarom afgelast. Maar Brussel Helpt 2020 gaat door. Je kan Babytheek Brussel steunen door een abonnement te doneren.

  • VIDEO | "Het voelt als een enorme erkenning"

Bekijk hieronder het studiogesprek met Sarah Van Riel van Babytheek Brussel. "Al ruim een jaar voelen we de noodzaak om het project uit te breiden in Brussel. Dankzij Brussel Helpt kunnen we meer babytheken in Brussel openen!"