Waar op letten voor een Covid Safe Brussel Helpt

Jullie gezondheid is belangrijk en daarom geven wij je graag alle informatie om deze editie coronaproof te laten verlopen. Waar moet je op letten?

Spaghetti thuis?

Wie thuis een event organiseert, mag dat doen zonder Covid Safe Ticket, ook wanneer er meer dan 50 gasten zijn. Uiteraard blijft het zinvol om goed te verluchten, je handen regelmatig te wassen, en waar mogelijk voldoende afstand te houden.

Spaghetti in een restaurant, feestzaal of gemeenschapscentrum?

In Brusselse cafés, restaurants, feestzalen en culturele centra is het Covid Safe Ticket verplicht voor massa-evenementen: van zodra er 50 personen binnen zijn moet je een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Organisatoren kunnen zelf beslissen om het ticket al te vragen bij lagere aantallen.

Het Covid Safe Ticket geldt voor alle bezoekers vanaf 16 jaar.

Het is aan de organisator of uitbater om het ticket bij alle bezoekers te controleren. Daarvoor kunnen zij de juiste controle-app downloaden op hun smartphone

Als de uitbater de controles niet zelf uitvoert - bijvoorbeeld omdat de directeur van een cultuurhuis niet persoonlijk aan elke deur kan staan - moet hij of zij een lijst bijhouden van alle personen die de controles in de praktijk uitvoeren. 

Bij de controle moet telkens een identiteitsbewijs, zoals een identiteitskaart, worden gevraagd. De organisator mag die gegevens nooit registreren of opslaan.

  • Op de website van BRUZZ kan je alle info over de Covid-maatregelen in Brussel nog eens nalezen.